Cristiano Ronaldo missade matchen, Portugal förlorade 0v1 mot Schweiz

Cristiano Ronaldo missade matchen, Portugal förlorade 0v1 mot Schweiz

I den fjärde omgången av grupp A2 i UEFA Nations League säsongen 2022 kommer det schweiziska laget att möta Portugal på hemmaplan. Portugal förlorade med 1-0 mot Schweiz, deras första nederlag i denna UEFA Nations League. Schweiz öppnade med ett blixtnedslag på 55 sekunder, vilket satte rekordet för det snabbaste målet i UEFA Nations League. Seferovic, klädd i en Schweiz tröja 2022, blev också den första spelaren sedan Alain Sartre 1988 att göra mål för landet under den första spelminuten. Schweizisk spelare gör mål.

Efter denna match sjönk Portugal till andraplatsen med 2 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust med 7 poäng, och Spanien rankades först med 2 vinster, 2 oavgjorda och 8 poäng. I den här matchen tog den portugisiska kärnan Cristiano Ronaldo, som gjorde två poäng mot Schweiz tidigare, precis en paus. Portugal saknade också en pålitlig forward och förlorade mot motståndaren som tidigare enkelt besegrat med 4-0. Faktum är att när Cristiano Ronaldo i en billiga fotbollströjor inte spelar, slutar Portugal nästan alltid med att förlora! Med en så skarp kontrast kan man ändå se att den 37-årige Ronaldo fortfarande är Portugals absoluta kärna!

Det är dock bara Ronaldos tur att vila. Detta kan inte helt skylla Cristiano Ronaldo för Portugals misslyckande, men han är fortfarande lite ovillig att förlora mot Schweiz, och Portugal måste jobba hårdare. I uppföljningsmatcherna har Portugal och Spanien fortfarande en head-to-head konfrontation. Om Portugal inte kan vinna är det nästan säkert att missa UEFA Nations League-gruppen, och kommer även att missa final 4 och mästerskapstrofén!