Italien vinner med 2-0 mot Malta med två mål i första halvlek

commentaires · 125 Vues

I EM-kvalets grupp C den 27 mars tog Italien en seger mot Malta genom att göra två mål i rad. Italien, som regerande europamästare, har naturligtvis styrkan att bli besegrade av sina motståndare, men i den här matchen lyckades inte Malta, som är bra på kontringar, med detta. Istället gjorde Italien två mål i rad i den första halvleken och höll tillbaka Maltas attacker i den andra halvleken för att sätta segern fast. Det var en bra match.

Malta inledde matchen med att vara i framkant, men nekades ett mål av Italien, som gjorde det första målet i den 15:e minuten med ett briljant huvudskott från Matteo Rettagi i en Italien tröja 2023. De båda lagen började sedan dra ihop sig, men Italien var det bättre laget och gjorde ytterligare ett mål i den 27:e minuten, detta efter Emerson Palmieris cross från vänster, då Matteo Pesina, som stod framför mål, tog emot bollen och sköt rakt på, vilket utökade Italiens segermarginal ännu en gång fram till slutet av den första halvleken, då inget av lagen gjorde något mål igen. Det fanns inga fler målchanser i den andra halvleken, och bara en minuts tilläggstid, men målet blev inte gjort eftersom Gianluca Camarcas skott gick för högt över ribban, annars hade Italien stått 3-0, och 2-0 på tilläggstid hade varit en stabil seger för laget och fansen att fira.

På det hela taget var höjdpunkterna alla i den första halvleken och den andra halvleken var i stort sett en jämn historia, Fotbollströja barn bortsett från några lineouts eller krascher fanns det inget mer spännande att titta på.